BESPLATNA DOSTAVA ZA KUPNJU IZNAD 40 EURA

Briga o nakitu

Kao vlasnik srebrnog nakita, želite zadržati njegovu svježinu i sjaj dugi niz godina. Pametno održavanje i čišćenje pomoći će vam zadržati srebrni nakit u najboljem stanju i produžiti njegovu ljepotu.

Čuvanje i zaštita

Pravilno čuvanje srebrnog nakita ključno je za njegovo održavanje. Preporučujemo vam da ga čuvate u pojedinačnim vrećicama ili mekanim tkaninama kako biste spriječili ogrebotine i trenje koje mogu dovesti do oštećenja. Izbjegavajte izlaganje srebra izravnoj sunčevoj svjetlosti i kemikalijama poput parfema, losiona za tijelo i kemikalija za kućanstvo koje mogu prouzročiti promjene boje ili oštetiti površinu nakita. Srebro kao materijal je krhko i lomljivo, stoga preporučujemo da skidate srebrni nakit prije spavanja,tuširanja, kupanja ili bavljenja fizičkim aktivnostima za maksimalno očuvanje..

Kako biste smanjili tamnjenje srebrnog nakita savjetujemo

 1. Izbjegavajte izlaganje nakita vodi i vlazi koliko je god moguće.
 2. Skinite srebrni nakit prije spavanja,tuširanja, kupanja ili bavljenja fizičkim aktivnostima.
 3. Nanesite parfem, losione i kreme prije nego što stavite srebrni nakit kako biste smanjili izravan kontakt s kemikalijama.
 4. Redovito čistite i polirajte svoj srebrni nakit kako biste mu vratili sjaj.

Mini vodič brige o nakitu

 1. Čuvajte nakit od vlage. Vlaga može uzrokovati oksidaciju srebra i potamnjenje. Stoga je važno čuvati srebrni nakit na suhom mjestu, daleko od vlage. Preporučljivo je držati nakit u hermetički zatvorenim vrećicama ili kutijama kako bi se spriječio kontakt s vlagom.
 2. Izbjegavajte kontakt s kemikalijama i drugim nakitom. Izbjegavajte izlaganje srebrnog nakita kemikalijama poput parfema, losiona, krema za sunčanje, kozmetike i kućnih kemikalija. Ove kemikalije mogu oštetiti sjaj srebra i potaknuti oksidaciju. Preporučljivo je nanijeti parfem i kozmetiku te pričekati da se upije/osuši prije nego što stavite nakit. Također preporučljivo je nakit držati odvojen, bez kontakta sa ostalim nakitom.
 3. Redovito čišćenje. Redovito čišćenje pomaže u održavanju sjaja i uklanjanju nakupljenih nečistoća s površine srebra. Postoji nekoliko metoda za čišćenje srebrnog nakita:
  • Koristite mekanu krpu od mikrofibre ili pamučnu tkaninu kako biste nježno obrisali nakit i uklonili prašinu i ostatke.
  • Možete koristiti i posebne krpe za poliranje srebra koje su namočene u sredstvo za čišćenje srebra. Pažljivo slijedite upute proizvođača.
  • Korištenje sredstva za čišćenje srebra. Na tržištu postoje mnoga sredstva za čišćenje srebra koja vam mogu pomoći ukloniti tvrdokorne mrlje i pružiti dodatnu zaštitu. Pažljivo slijedite upute proizvođača prilikom korištenja ovih proizvoda. Međutim, važno je napomenuti da neke metode čišćenja mogu biti agresivne i mogu oštetiti neke vrste srebrnog nakita, kao što su nakit s dragim kamenjem ili posebnim premazima. Uvijek je najbolje slijediti upute proizvođača ili se posavjetovati s profesionalcem ako niste sigurni kako pravilno očistiti svoj srebrni nakit.