POPUST DO -50% ČEKA TE U KOŠARICI

F . A . Q

Često postavljena pitanja

Pročitajte pitanja u nastavku i ako ne možete pronaći odgovor, pošaljite nam svoje pitanje, odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

F.A.Qs

Oznaka “925” ili “925/1000” odnosi se na srebro s visokim postotkom čistoće. Ova oznaka se koristi za označavanje srebra koje je 92,5% čisto srebro, dok preostalih 7,5% čini obično bakar ili drugi metal.

Postotak 925/1000 predstavlja srebro koje je u skladu s međunarodno priznatim standardom za srebro, poznatim kao Sterling Silver. Sterling Silver je najčešće korištena legura srebra u izradi nakita.

Zašto se koristi legura umjesto čistog srebra? Čisto srebro (100% srebro) je vrlo mekano i podložno ogrebotinama i deformacijama. Dodavanje drugih metala, poput bakra, daje mu veću čvrstoću i otpornost na habanje. To rezultira izdržljivim i dugotrajnim srebrnim nakitom.

Oznaka “925” ili “925/1000” na srebrnom nakitu pruža kupcima osiguranje da kupuju srebro visoke kvalitete. To je međunarodno priznata oznaka koja garantira da nakit zadovoljava određeni standard čistoće. Affinity Silver prodaje isključivo srebrni nakit

Affinity Silver prodaje isključivo srebrni nakit S925/1000 koji je provjeren od strane Državnog zavoda za mjeriteljstvo. Nakit teži od 3 grama označen je državnim žigom – simbolom vage (sukladno čl. 19, st. 1 Zakona o nadzoru predmeta od plemenitih kovina).

Ukoliko na Affinity Silver nakitu ne pronalazite žig, znači da je nakit lakši od 3 grama. Srebro kao meterijal je lako lomljivo, savitljivo (pogotovo komadi lakši od 3 grama), stoga radi prevencije lomljenja i oštećenja žig se ne stavlja na nakitu koji je lakši od 3 grama.

Da, srebrni nakit može tamniti tijekom vremena zbog procesa koji se naziva oksidacija. Oksidacija je kemijska reakcija koja se događa kada srebro dolazi u dodir s kisikom i drugim tvarima u okolini. Kao rezultat toga, površina srebrnog nakita može dobiti tamnu ili mat nijansu.

Važno je napomenuti da brzina i intenzitet tamnjenja ovise o različitim faktorima kao što su, razina izloženosti zraku i kemikalijama, pH vrijednost kože i okolišnih uvjeta. Na primjer, srebrni nakit će se brže tamniti ukoliko je izložen vlazi, znoju, parfemima, losionima ili kemikalijama.

Znači li da je srebro loše kvalitete ako potamni? Ne, tamnjenje srebrnog nakita nije znak loše kvalitete ili lažnog srebra. U stvarnosti, većina autentičnog srebrnog nakita tamni tijekom vremena zbog oksidacije. To se može smatrati prirodnim procesom i karakteristikom srebra. 

Kako biste smanjili/spriječili tamnjenje srebrnog nakita slijedite upute dobivene u mini vodiču brige o srebrnom nakitu kojeg poklanjamo svakom kupcu prilikom kupnje ili pročitajte ovdje.

Ostala pitanja

1. Gotovinsko plaćanje pouzećem
2. Izravni bankovni prijenos
3. Kartično plaćanje: kreditne i debitne kartice – MasterCard, Maestro, Visa i Diners

*Mogućnost obročnog plaćanja do 6 rata za iznos iznad 50€ putem ZABE, ERSTE i DINERS kartica

Vaša sigurnost nam je prioritet. Sva plaćanja obavljaju se putem sigurnih i pouzdanih kanala kako bismo osigurali zaštitu vaših financijskih podataka.

Više o načinu i uvjetima plaćanja pročitaj ovdje

Cijena dostave 4,65 €
Besplatna dostava za kupnju iznad 39,82 €
Vrijeme dostave: 2-4 radna dana
Dostavna služba: GLS

Više o uvjetima dostave pročitaj ovdje

Poklon kutijica
Ukrasna vrećica sa mašnom

*Kutijica i poklon vrećica su uključeni u cijenu

Mogućnost povrata 15 dana od dana primitka, a uvjete povrata i zamjene pronađi ovdje

Postavi nam pitanje